Sarajevo: Zvanično otvaranje konsultacija “Kultura za razvoj”

UN BiHUjedinjeni narodi u Bosni i Hercegovini i Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine otvaraju danas u Sarajevu konsultacije o temi “Kultura za razvoj”.

U okviru već provedenih globalnih i tematskih konsultacija za razvojnu agendu nakon 2015. godine, naša zemlja je odabrana od Grupe Ujedinjenih naroda za razvoj da nastavi drugi krug konsultacija usmjerenih na šest tema.

UNESCO, UNFPA i UNDP imenovani su vodećim agencijama za konsultacije na temu kulture i razvoja.

Cilj konsultacija je omogućiti različitim akterima da predstave svoju viziju kulture, njene integracije u globalnu razvojnu agendu nakon 2015. godine, na koji način bi se agenda mogla realizirati u okviru konteksta Bosne i Hercegovine, te da donesu zaključke i daju preporuke.

Kako je najavljeno iz UNDP-a, na otvaranju skupa predviđeno je obraćanje Yuria Afanasieva, rezidentnog koordinatora UN agencija u našoj zemlji, ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Sredoja Novića, predstavnice UNFPA u našoj zemlji Doine Bologe, te šefa kancelarije UNESCO-a u Sarajevu Siniše Šešuma.

Posted by on 2014-07-04. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login