Sarajevska zima najbolji promotor kulturnih vrijednosti u BiH

Sarajevska zima

Sarajevska zima

“Sarajevska zima” i ove godine po 29. put otvoriće vrata umjetnicima iz cijelog svijeta i pod motom “Umjetnost dodira” simbolizovati slobodu stvaralaštva i krativnosti.

Svojim bogatim kulturnim sadržajem i inovativnim pristupom Festival tradicionalno opravdava svoje mjesto među najboljim festivalima promovišući bogatstvo i vrijednost različitosti kulturnih izraza  koji omogućavaju umjetnicima da izražavaju i dijele svoje ideje i vrijednosti s drugima.

Kroz susrete umjetnika i građana, Festival nas sve ispunjava novom energijom i šalje snažne poruke koje simbolizuju slobodu, mir i ljubav. Izuzetno značajna je inicijativnost Festivala da se kroz Festivalske sadržaje promoviše snažnije uključivanje učenika i studenta u kulturni život, omogućavajući im da predstave svoje talente te druženjem sa profesionalnim umjetnicima steknu nova znanja i iskustva.

Kultura je jedan od osnovnih temelja svakog demokratskog društva, a Festival “Sarajevska zima” na najbolji način promoviše kulturne vrijednosti.

“Siguran sam da će i ovogodišnji Festival ispuniti naša očekivanja i pomjeriti granice kulturnog stvaralaštva i umjetničkog izražaja, te koristim priliku da učesnicima, posjetiocima i organizatorima poželim mnogo uspjeha i umjetničkog nadahnuća”, navodi se u saopćenju Sredoje Novića, ministra civilnih poslova BiH.

Posted by on 2013-01-09. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login