‘Sarajevska zima’ nastavlja saradnju s Historijskim muzejom BiH

U Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine postignut je dogovor o realizaciji izložbi i projekata koji će biti predstavljeni u toku ovogodišnjeg Međunarodnog festivala Sarajevska zima pod motom “Buka i bijes”.

Sarajevska zima
Sarajevska zima

Direktorica muzeja Elma Hašimbegović izrazila je zadovoljstvo zbog uspješne saradnje proteklih decenija s festivalom Sarajevska zima, dok je direktor tog festivala Ibrahim Spahić istakao da je pokrenuo inicijativu da Muzej kao izuzetna institucija koja čuva dragocjenu građu moderne historije Bosne i Hercegovine bude kandidovan za Šestoaparilsku nagradu Sarajeva.

Spahić je najavio da će na Sarajevskoj zimi biti otvorena izložba američkog multimedijalnog umjetnika Georgea Rivere i promocija njegove knjige poezije na bosanskom jeziku.

Osim toga, tokom festivala u Historijskom muzeju predstavit će se 17 južnokorejskih fotografa kroz izložbu “Beyond”, zatim bit će uprilična izložba i radionica sa svjetskim umjetnikom Collin Davidsonom iz Belfasta, kao i izložba grafičara Denisa Haračića i Mirze Rahmanović, navedeno je u saopćenju iz Direkcije Festivala Sarajevska zima.

Posted by on 2019-01-15. Filed under Kultura, Sarajevska zima. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login