Sarajevski sajam knjiga: Danas svečana dodjela nagrada

Svečanom dodjelom nagrada u Dvorani Centra Skenderija u Sarajevu danas se završava 31. Međunarodni sajam knjiga, koji je ove godine okupio 100 izlagača, uz slogan “Daruj knjigu”.

knjiga
knjige

Sajamske nagrade će biti dodijeljene u kategorijama za umjetnost i arhitekturu, uredništvo, najbolje oblikovanje knjige, ilustraciju knjige, najbolji izdavački poduhvat godine, najbolju promociju djela na sajmu, najbolji udžbenik za visoko obrazovanje te za nauku (društvene i prirodne nauke).

Međunarodni centar za mir s Centrom ‘Skenderija’ i srednjim školama Primijenjenih umjetnosti i Prvom gimnazijom Sarajevo upriličit će u utorak, 23. aprila, specijalni program na platou Skenderija. Taj program pod nazivom ‘Knjiga za ružu’ bit će održan povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. april).

Organizatori pozivaju stanovništvo da donesu knjigu ili ružu i susretnu se s mladim umjetnicima i stvaraocima koji će izvesti tekstove i predstave posvećene Servantesu i Šekspiru, prenosi Fena.

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić uputit će poruku povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava i desetogodišnjice Deklaracije o kulturi u BiH.

Posted by on 2019-04-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login