Semberija: U stalnom porastu broj socijalno ugroženih

Bijeljina

Bijeljina

Broj socijalno ugroženih osoba u Semberiji se iz godine u godinu povećava, a samo do juna Centru za socijalni rad podneseno je više od 550 novih zahtjeva za jednokratnu pomoć.

„To ukazuje da je prisutna kriza i nezaposlenost u ovoj regiji”, navodi direktor Centra za socijalni rad Milan Simeunović ističući da je to veliki broj novih slučajeva socijalno ugroženih imajući u vidu da su ti zahtjevi podneseni samo za šest mjeseci ove godine.

Centar za socijalni rad u Bijeljini osigurava mjesečnu novčanu pomoć za 317 porodica, stalnih korisnika, a još oko 1.200 korisnika ostvaruje pravo na novčani dodatak za tuđu njegu i pomoć.

„Osim starijih osoba, koji žive sami i bez ikakvih primanja, sve češće se i drugi građani obraćaju nadležnim u Centru tražeći pomoć”, kazao je Simeunović.

Ova ustanova ne raspolaže dovoljnim sredstvima da bi pomogao svim osobama u stanju socijalne potrebe, a prioritet imaju najugroženiji.

Posted by on 2012-07-12. Filed under Bijeljina, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login