Sezona klizanja u Zetri počinje 15 novembra

klizanje na leduNaoštrite klizaljke, jer ovogodišnja sezona klizanja u Sarajevu počinje 15. novembra!

Iako počinje nešto ranije nego što su Sarajlije inače navikle (proteklih godina led se pravio krajem decembra), ovo ne znači da će klizanje na ledenoj plohi ‘ispod balona’ na Zetri i prestati ranije. I ove sezone planirano je da led traje sve do aprila mjeseca.

Cijene i raspored termina za ovu sezonu biće poznati do kraja sedmice, nakon konačnog dogovora klubova, škola klizanja i ZOI-a. Uskoro će biti poznata i informacija vezana za besplatne termine za rekreaciju koje Grad Sarajevo svake godine finansira, potvrdila je glasnogovornica ZOI-a Muamera Šehić.

Također, nedavno se u pojedinim medijima pojavila ‘informacija’ kako se u Zetri planira postavljanje ‘čvrste’ ledene dvorane umjesto sadašnjeg balona.

Saznali smo da je ova informacija koju je medijima saopštio novi direktor ZOI-a Salko Hasanefendić pogrešno interpretirana, jer u skoro vrijeme nije moguće ostvariti ovakav projekat:

“Ovdje se radi o dugoročnom planu, koji ZOI svakako podržava, ali za realizaciju ovakvog projekta neophodno je mnogo više vremena, sredstava, a o prognozama kada bi se takvo nešto moglo desiti nije realno govoriti”, rekla je za naš portal Šehićeva.

radiosarajevo / bih-x.info

Posted by on 2011-11-10. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login