SFF je uspio pokazati svoju i snagu cijelog kolektiva

Mirsad Purivatra

Mirsad Purivatra

Ovogodišnje izdanje Sarajevo film festivala ostvarilo je sve naše planove i ciljeve i moramo biti zadovoljni – ocijenio je za Agenciju Fena direktor SFF-a Mirsad Purivatra, rezimirajući posljednjeg festivalskog dana ovogodišnje izdanje najveće regionalne filmske smotre.

On naglašava da je ove godine čitava ekipa koja je organizirala Festival uspjela osigurati i da kvalitet filmova bude na jednom od najviših nivoa od svih prethodnih izdanja. To, kazao je, potvrđuje i povećanje broja gledatelja od 11 posto u odnosu na prethodne godine.

– Također, uspjeli smo, uprkos finansijskim i političkim problemima s kojima je suočena BiH, ovaj festival napraviti na način da je ostao i gledaocima i gostima u pamćenju kao izdanje koje je otkrilo dosta mladih talenata iz regiona i koje je očito ponudilo veliki broj projekata što će biti pravljeni u budućnosti – istaknuo je on.

Purivatru također raduje da je broj gostiju bio veći nego prethodne godine, te da su brojni filmski autori iz čitave Evrope došli u Sarajevo plaćajući osobno  troškove u želji da budu dio Sarajevo film festivala u ovom, kako je ocijenio, za Festival prilično teškom trenutku.

– Mislim da je ovo ključna godina kada je SFF uspio da pokaže svoju i snagu čitavog kolektiva i da  je grad opet živio za ovaj festival – zaključio je Purivatra za Fenu.

Posted by on 2013-08-25. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login