SFF: Konkurs za učešće na Sarajevo Talent Campusu 2010.

Konkurs za učešće talentovanih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope u programu Sarajevo Talent Campus 2010, (koji će se desiti u okviru 16. Sarajevo Film Festivala) otvoren je od 16. marta do 16. maja 2010!

Talent Campus, SFFZa vrijeme 16. Sarajevo Film Festivala, mladi filmski profesionalci imat će priliku učiti od renomiranih filmskih stručnjaka, koji su voljni podijeliti stečena znanja i iskustva.

Program Sarajevo Talent Campusa, pokrenut je 2007. godine u saradnji sa Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i Berlinale Talent Campusom. Program je otvoren za mlade filmske profesionalce i napredne studente završnih godina studija filma.

Četvrti Sarajevo Talent Campus (koji će se održati u periodu od 25. do 31. jula) okupit će scenariste, reditelje, glumce i producente iz sljedećih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, Turske i UNMI Kosova.

Polaznicima Campusa nudi se uzbudljiv program predavanja, panel diskusija, kritičkih debata s jedne strane; te radionica, praktičnih vježbi, filmskih projekcija i interfestivalskih ekskurzija s druge strane.

Po prvi put ove godine, Sarajevo Talent Campus imat će poseban tematski fokus: “Storytelling – From Your Backyard to the World”.” Pored toga, ovogodišnji novitet je i uvođenje projekta “Sarajevo Talent Campus Pack&Pitch”.

Više informacija kao i aplikacioni materijal možete naći na web stranici Sarajevo Film Festivala.

sff / bih-x.info

Posted by on 2010-03-18. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login