SFF: Objavljeni prvi mentori na 3. Docu Rough Cut Boutiqu

 Sarajevo Film FestivalDocu Rough Cut Boutique, projekt Sarajevo Film Festivala i Balkanskog dokumentarnog centra, predstavio je imena prvih mentora u okviru novog izdanja koje će biti održano od 19. do 24. augusta ove godine.

Docu Rough Cut Boutique je specijalizovana radionica koja će autorima pet odabranih projekata u fazi grube montaže obezbijediti profesionalno mentorstvo, stručno savjetovanje i pristup krugu filmskih profesionalaca koji mogu imati presudan uticaj na dalji tok projekta.

Cilj radionice je podizanje kvaliteta projekata, te pronalaženje kreativnih rješenja u okviru postojećeg materijala.

Jedna od najuzbudljivijih pjesnikinja i filozofa današnjeg dokumentarnog filma Pirjo Honkasalo pridružit će se radionici u ulozi specijalnog mentora.

Višestruko je nagrađivana ne samo kao rediteljka, već i scenaristica, direktorica fotografije, montažerka i producentica. Dolazi iz Finske, radi kako na igranom tako i na dokumentarnom filmu.

Spiritus Movens dokumentarne scene, veliki poznavalac filma i konsultant iz Danske Tue Steen Müller, s više od trideset godina iskustva, pridružit će se kao dragocjeni mentor s izvrsnim osjećajem za pripovjedačku strukturu, ali i s velikim razumijevanjem dokumentarne industrije.

Svjetski priznata rediteljka dokumentarnih filmova iz New Yorka Rebecca Cammisa, pored ostalih priznanja, ima i dvije nominacije za Oscara za svoje filmove.

Ona će se pridružiti u ulozi jednog od glavnih mentora koji će, pored grupnih sesija s učesnicima Docu RCB, imati i intenzivne individualne sesije s timovima svih odabranih projekata, saopćeno je iz Sarajevo Film Festivala.

Posted by on 2013-06-27. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login