Siemens ukida 1.000 radnih mjesta

Siemens

Siemens

Njemačka kompanija Siemens planira da u narednih nekoliko godina ukine 1.000 radnih mjesta u energetskom odjeljenju.

Prema navodima lista ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’, u početnoj fazi kompanija planira ukinuti 340 radnih mjesta u pogonima za energetska rješenja u Erlangenu i Offenbachu.

‘Time Siemens želi adekvatno odgovoriti na pad potražnje proizvoda kompanije na tržištu u Evropi’, navodi se u tekstu njemačkog lista.

Siemens u narednoj fazi planira da ukine još 650 radnih mjesta na istim lokacijama, te da otvori nova radna mjesta u Južnoj Koreji kako bi se proširila na azijsko tržište.

Njemački list naveo je da je Siemens u decembru prošle godine najavio ukidanje 1.100 radnih mjesta u energetskom odjeljenju u Njemačkoj kako bi kompanija uštedila oko šest milijardi eura troškova do 2014.

Njemački div Siemens u aprilu je saopćio da planira ukinuti više od 3.000 radnih mjesta u industrijskom sektoru, u sklopu opsežnog plana koji cilja na uštede u vrijednosti šest milijardi eura, a osmišljen je zbog loših poslovnih rezultata.

Posted by on 2013-06-14. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login