Silajdžić i Arnaut stigli u London

Haris Silajdžić

Haris Silajdžić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i njegov savjetnik za ustavna i pravna pitanja Damir Arnaut doputovali su sinoć u London.

Posjetom je planirano da se Silajdžić sutra sastane s Davidom Milibandom, ministrom vanjskih poslova Velike Britanije i s bivšim visokim predstavnikom u BiH Paddyjem Ashdownom.

“Silajdžić će se definitivno sutra susresti i s Ejupom Ganićem. Nadamo se da će sutra u 10 sati Sud odobriti privremeno puštanje na slobodu. Ukoliko se to ne dogodi Silajdžić je dogovorio posjetu Ganiću u britanskom pritvoru za 18.15 sati”, kaže Arnaut.

Damir Arnaut prokomentirao je i izjavu Milorada Dodika, premijera Republike Srpske, koji je ovu posjetu nazvao ‘zloupotrebom položaja’. Arnaut mu preporučuje da još jednom pogleda Ustav BiH.

Ponovio je da je Ganić primarni razlog posjete Silajdžića Londonu te da to nikada nisu skrivali, ali da će prilikom susreta s Milibandom Silajdžić razgovarati i o aktuelnoj situaciji u BiH.

Ejup Ganić, član ratnog Predsjedništva BiH uhapšen je 1. marta u Londonu, jer ga Republika Srbija tereti za slučaj “Dobrovoljačka”.


fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-11. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login