SIPA uhapsila pet osoba i zaplijenila 4,5 kg droge

droga

droga

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH proveli su 17. marta na području Banje Luke, Istočnog Sarajeva, Dervente i Šipova opsežnu policijsku akciju u kojoj je pet osoba uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama.

U policijskoj akciji koja je imala za cilj razbijanje organizirane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem narkotičkih sredstava na međunarodnom nivou pretreseno je sedam stambenih i drugih objekata te više automobila. Pronađeno je i oduzeto više od 4,5 kilograma heroina i skanka, novca u iznosu od 42.000 KM koji vjerovatno potječe iz izvršenja krivičnih djela, više mobilnih telefona i SIM kartica te drugih predmeta i tragova koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

Tri osobe uhapšene su tokom noći, a nakon provedene kriminalističke obrade su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predate Tužilaštvu BiH, dok su dvije osobe puštene na slobodu. Policijskim službenicima SIPA-e podršku u akciji dali su pripadnici Granične policije BiH i MUPRS-a.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-18. Filed under Crna Hronika, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login