Široki Brijeg: Uspješno održana donatorska večer za djecu Kenije

djeca, KenijaDonatorska večer “Put dobrote” za djecu Kenije održana je sinoć u restoranu Lavanda u Širokom Brijegu na kojoj se okupilo oko 150 uzvanika.

Među nazočnima su bili predsjednik Matice hrvatske – ogranak Široki Brijeg Predrag Kožul, premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić i načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević.

Program je otvorio Frano Vukoja koji je kazao kako je cilj donatorske večeri pomoći djeci i mladima koji su smješteni u domove i nemaju mogućnosti za školovanje, napomenuvši kako Nives Skoko iz Širokog Brijega uskoro odlazi u župu Sv. Franje Lower u Subukiji kako bi pomogla franjevcima i volonterima koji rade s narodom.

U nastavku večeri prikazan je i dokumentarni film Jakova Sedlara pod naslovom “Put dobrote – fra Miro Babić među Kenijcima” koji govori o djelovanju jednog od najmlađih hrvatskih misionara fra Miroslavu Babiću, članu Franjevačke provincije Bosne Srebrene koji je gvardijan samostana u Subukiju, u Keniji.

Nakon završetka filma posjetitelji su donirali novce za obnovu škole Sv. Franje u Subukiji, pomoć djeci u sirotištu “Mali dom” te za dječje školarine, koje u prosjeku iznose 150 eura godišnje.

Posted by on 2012-01-14. Filed under Široki Brijeg, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login