Škola nacrtanog filma Pixel.ba

filmŠkola nacrtanog filma Pixel.ba je od 1. oktobra počela on line edukaciju.

Škola je otvorena za sve uzraste, a po uzoru na najveće edukativne on line centre održavat će se na bosanskom i engleskom jeziku.

Pixel.ba školu nacrtanog filma iz Sarajeva, koja postoji više od osam godina, osnovao je Berin Tuzlić najnagrađivaniji autor kratkih art animiranih filmova iz Sarajeva.

Pixel.ba je obučio veliki broj crtača filmova iz Sarajeva i jedan je od najzaslužnijih faktora za kreiranja bh. scene iz oblasti animacije u poslijeratnom periodu u Sarajevu.

Škola je dobitnik velikog broja priznanja iz oblasti animacije i edukacije u svijetu.

Rad Berina Tuzlića prepoznao je i prestižni univerzitet za animaciju Jilin u Chang Chunu u Kini koji ga je 2009. godine pozvao da učestvuje na forumu 100 najboljih animatora na svijetu.

Također, Pixel.ba on line škola će 4. novembra biti premijerno predstavljena u Kini na Xiamen festivalu.

“Škola nacrtanog filma Pixel je škola koja je kreirana za cijeli svijet. Nažalost, sa brzim razvojem tehnologije ova esencijalna vrsta animacije je postala deficitirana. Smatram da je ovo vrsta animacije bez koje je nezamisliv napredak i razvoj nacrtanog filma. Ovo je sigurno jedna od rijetkih škola koja u prvi plan stavlja slobodu kreativnog razmišljanja i stvaranja u smislu nacrtane kreacije i njegovog razvoja do samog života koji autor daje određenom karakteru”, kazao je Berin Tuzlić, saopćio je Pixel.ba.

Posted by on 2011-10-13. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login