Slaven Bilić: Na EURU ćemo imati značajnu ulogu

Slaven Bilić

Slaven Bilić

Dan nakon izborenog plasmana na EURO 2012. izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić izrazio je vjeru kako će hrvatski igrači i u Poljskoj i Ukrajini imati značajnu ulogu.

“Siguran sam da ćemo na ovom EURU imati značajnu ulogu kao i na zadnjem u Austriji i Švicarskoj. Dosada se uopće nisam bavio time kakvu bismo skupinu mogli dobiti, bio sam fokusiran isključivo na uzvrat protiv Turske, ali na EURU nema lakih protivnika, to je najokrutnije natjecanje na svijetu. Ali, mi se možemo nositi sa svakime, protiv najjačih igramo najbolje”, rekao je Bilić.

Biliću, koji je na dužnost izbornika postavljen u ljeto 2006. godine, ovo je bio treći kvalifikacijski ciklus, a drugi kojega je uspješno priveo kraju. Hrvatski je izbornik nekoliko puta rekao kako namjerava napustiti ovu poziciju nakon EURA, ali je na pitanje postoji li mogućnost ostanka i nakon što mu istekne aktualni ugovor odgovorio:

“Biti izbornikom svoje zemlje je čast i privilegij i to ponavljam otkako sam dobio priliku za ovaj posao. Niti jedan drugi posao ne bi mi niti izbliza mogao pobuditi ovakve emocije. Ja se kao izbornik osjećam odlično, imam sjajan odnos sa svim suradnicima, a dok god je dobro postoji mogućnost za nastavak suradnje”, kazao je Bilić naglasivši kako hrvatska repezentacija ima veliku perspektivu.

“Zbog svoje mladosti ova reprezentacija može samo rasti. Kelava, Vida, Lovren, Jajalo, Badelj, Kalinić, Rakitić… svi su oni još prošle godine igrali za mladu reprezentaciju, a sada su među igračima na koje ozbiljno računamo”.

Bilić je posebno naglasio odličnu suradnju sa svojim pomoćnicima Nikolom Jurčevićem i Aljošom Asanovićem koji su u njegovom stožeru od prvoga dana, te su i oni dobili prigodu osvrnuti se na uspješan završetak kvalifikacija za EURO.

“U dodatnim smo kvalifikacijama izbacili veliku ekipu, a pobjeda u Istanbulu nas je lansirala tamo gdje i pripadamo – u sam vrh europskog nogometa. Apostrofirao bih jednog pojedinca, a to je kapetan Darijo Srna koji se u ovoj akciji postavio kao vođa i na terenu i izvan njega. Također, želio bih spomenuti veliku gestu velikog trenera Guusa Hiddinka koji je nakon utakmice ušao u našu svlačionicu i svakom od naših igrača čestitao na uspjehu”, rekao je Jurčević.

“Mi nikada nismo izgubili vjeru u naše igrače. Želio bih se zahvaliti izborniku i Hrvatskom nogometnom savezu što su imali povjerenja i u nas i u igrače. Uvjeren sam da ćemo do EURA biti još bolji, jer ova generacija ima kvalitetu i može samo napredovati”, izjavio je
Asanović.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić izvjestio je javnost kako su s Turskim nogometnim savezom dogovorene dvije prijateljske utakmice u sljedeće dvije godine.

“To samo pokazuje kako smo se i mi odlično dočekani u Istanbulu, ali i da Turci cijene gostoprimstvo kojim smo im uzvratili u Zagrebu”, kazao je Srebrić.

Glavni tajnik HNS-a najavio je kako će se za točno tjedan dana, 23. ovog mjeseca u Bruxellesu održati sastanak predstavnika saveza svrstanih u skupinu A kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, a kako bi se dogovorio raspored odigravanja utakmica u toj skupini. Uz Hrvatsku, u skupini se nalaze još Srbija, Belgija, Makedonija, Škotska i Wales.

Posted by on 2011-11-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login