Snijeg zahvatio veći dio zemlje, temperature opet pale ispod nule

snijegIako se prošle sedmice činilo da počinje proljeće i da je zima iza nas, ona je sinoć ponovo pokazala svoje zube. Sniježne padavine zahvatile su veći dio BiH, a temperatura je pala ispod nule.

Kiša koja je počela padati početkom sedmice, u poslijepodnevnim satima četvrtka prešla je u snijeg, koji u pojedinim područjima pada i jutros.

Najhladnije je na Bjelašnici, gdje je u 7 sati izmjereno minus 17 stepeni celzija, na Kupresu je bilo minus 9, Sokocu minus 8, Bugojnu i Sarajevu minus 5, Gradačcu, Jajcu, Livnu, Srebrenici i Tuzli minus 4….

Visina snijega u sedam sati iznosila je: Kupres (19 cm), Mrkonjić Grad (18 cm), Bihać, (17 cm), Tuzla (12 cm), Sarajevo (7 cm), Banja Luka (7 cm), Zenica (4 cm)…

Oblačno vrijeme bit će i danas, u Bosni će, prema najavama meteorologa, padati snijeg, dok će u Hercegovini biti sunčanih razdoblja.

Posted by on 2013-03-15. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login