Snoop Dogg dolazi na Exit

Snoop Dogg

Snoop Dogg

Snoop Dogg biće jedna od glavnih zvijezda predstojećeg Exita (10-14. juli), saznaje „Blic“. Čuveni reper će izaći drugi put pred publiku srpskog najvećeg festivala, gdje bi trebalo da predstavi svoj novi album.

Reper podjednako poznat po muzici i po naklonosti prema lakim drogama, trenutno je u centru pažnje zbog promjene imena, ali i prelaska u reggae vode. Za sada nije poznato hoće li u Novom Sadu nastupati kao Snoop Dogg ili Snoop Lion, kako ovih dana preferira da ga zovu.

Snoop Dogg je 2007. godine uz pratnju benda i MC-ja imao jedan od zapaženijih nastupa na Exitu. Repovao je pred oko 50.000 ljudi, pa je za očekivati ništa manje dobar spektakl i ove godine.

Calvin Cordozar Broadus Junior je puno ime ovog repera, koji je na sceni od 1992. Najpoznatiji je po numerama „Gin N Juice“, „Nuttin But a ‘G‘ Thang“, „What’s My Name?“, ali i po tome što je tvorac brojnih kovanica koje su završile u čuvenom urban rječniku – „izzle“, „fo-shezy“, „lil beezy“…

Njegov najnoviji poduhvat je album za sada nazvan „Reincarnated“, koji je snimio pod uticajem Jamajke i reggae muzike, koja je je postala njegova fascinacija. Ujedno, zbog toga je promijenio ime u Sniip Lion.

– Otišao sam u hram i od sveštenika dobio novo ime. Želim da potpuno rasčistim sa Snoop Doggom – rekao je preobraćeni reper.

Za sada nije potvrđeno kada će predstaviti album koji je najavio singlom „La La La“, ali će zato dokumentarni film koji prati njegovo putovanje po Jamajki premijeru imati 15. marta na Festivalu u Torontu.

U međuvremenu je uspio da se zamjeri američkoj poreskoj upravi, koja ga tereti za dug od pola miliona dolara.

Festival ove godine traje od 10. do 14. jula. Cijena kompleta je 5.990 dinara. Studentima i srednjoškolcima je obezbijeđen popust i paket ulaznica za pet dana festivala košta 5.490 dinara. Te ulaznice su personalizovane.

Posted by on 2013-02-22. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login