Solo album Damira Imamovića

Damir ImamovićŠestog aprila Izdavačka kuća Gramofon objavit će novi CD Damira Imamovića. Na albumu se nalazi deset pjesama u aranžmanu i izvedbi Damira Imamovića.

Repertoar novog albuma čine i pjesme koje su rijetko objavljivane, poput integralne verzije sevdalinke Na Obhodži prema Bakijama.

“Pjesme na ovom CD-u tražile su otvorenije aranžmane i individualan pristup svakoj priči”, kaže Imamović. Dugo istražujem različite sazlijske stilove u sevdahu. Diveći se velikim majstorima i slušajući njihove priče, učio sam pričati vlastite. Ovaj je album snimljen takoreći u jednom dahu i na vjeran način predstavlja ono što bih želio nazvati ‘moj sevdah’”, kaže Imamović.

Album je producirao Edin Zubčević, a masteriziran je u Bauer studiju u Ludwigsburgu. Autor fotografije na naslovnici CD-a je Amer Kapetanović, dok dizajn potpisuje Goran Lizdek iz agencije Communis. Nakon dva albuma koja je objavio sa svojim triom, ovo je Imamovićev prvi solo CD.

Posted by on 2010-03-19. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login