“Sounds of Migration” spojio migrante i lokalno stanovništvo u Bihaću

Više od 50 djece iz Bihaća i 60 izbjeglica i migranata učestvovalo je u projektu “Sounds of Migration”, koji je kroz muziku pokazao njihove sličnosti i pozitivne osobine.

Sounds of Migration
Sounds of Migration

Sa njima su radili pedagozi, muzičari i ostali kulturni radnici okupljeni u Muzičkoj omladini Bihać.

“Koliko znam, sličan projekt nije rađen nigdje na migrantskoj ruti, od Turske, Grčke pa do zapadne Evrope”, rekao je profesor muzike Sanel Kabiljagić, jedan od pokretača projekta.

Završetak projekta obilježen je objavom šesnaestominutnog dokumentarnog filma i albuma s jedanaest pjesama. Ovo je kruna aktivnosti koje su se odvijale od januara, kroz trideset muzičkih radionica.

“Presretna sam što sam toj djeci pružila sve svoje znanje, ljubav i pažnju. Prekrasni su i zahvalna sam im što su i oni davali svoj maksimum. Nadam se, zapravo znam, da će toj djeci sve ove aktivnosti i svi mi ostati u sjećanju cijeli život”, rekla je Mia Midžić, jedna od profesorica uključenih u ovaj projekt.

Posted by on 2019-12-29. Filed under Bihać, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login