Španija: Školarcima naređeno da štede toalet-papir

 toalet-papirŠkolarci u Kataloniji su nove žrtve mjera štednje, jer im je naređeno da ograniče upotrebu toalet-papira kako bi uštedjeli novac. Najnoviji zahtjev je izdao regionalni ministar obrazovanja koji je naredio da se upotreba toalet-papira ograniči na 25 metara mjesečno po djetetu.

Španski autonomni region na ovaj način pomaže Španiji u vrijeme finansijske krize i velikog javnog duga. Vlada sjevernoistočnog regiona dobila je instrukcije da poduzme sve moguće mjere kako bi smanjila deficit i pomogla u mjerama štednje, prenosi Telegraph.

Nove mjere štednje su uvedene usred štrajka obrazovnih radnika u Španiji zbog smanjenja budžeta obrazovnim institucijama koje će uključivati i obavezno smanjenje plate učiteljima i profesorima.

Štrajku obrazovnih radnika pridružit će se i medicinski radnici jer su predstavljene nove mjere štednje i u zdravstvenom sektoru.

Posted by on 2011-12-08. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login