Špirić i delegacija Vlade RS na Bečkom forumu

Nikola Špirić

Nikola Špirić

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Jasna Brkić i ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović učestvovaće danas i sutra na Bečkom ekonomskom forumu tokom kojeg će predstaviti razvojne projekte iz oblasti infrastrukture i energetike u Srpskoj.

Naziv skupa je “Bečki ekonomski razgovori sa delegacijom BiH”, koju predvodi predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić, saopšteno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS.

Prvog dana ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović obratiće se učesnicima tokom sjednice na kojoj će se govoriti o investicionim mogućnostima i konkretnim projektima u različitim ekonomskim sektorima u BiH.

Drugog dana, 12. marta, u dijelu konferencije koja je predviđena za ključna izlaganja, učesnicima će se obratiti Brkićeva, koja je i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Bečki ekonomski forum je osnovan u aprilu 2004. godine na osnovu austrijskog statuta, s ciljem promocije privredne saradnje između zemalja od Jadranskog do Crnog mora.

Članice osnivači Foruma su neka od najuglednijih preduzeća i preduzetnika iz Austrije. Predsjednik Bečkog ekonomskog foruma je bivši kancelar Austrije Erhard Busek, specijalni koordinator Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope.

Premijeri svih država iz regiona, zajedno sa austrijskim saveznim kancelarom, predstavljaju odbor pokrovitelja Bečkog ekonomskog foruma, a svi ambasadori zemalja iz regiona učestvuju u radu Foruma kao počasni članovi.

srna / bih-x.info

Posted by on 2010-03-11. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login