Srbija: Banjalučani uhapšeni zbog pokušaja iznude 50.000 eura

policija, SrbijaNovosadska kriminalistička policija uhapsila je trojicu Banjalučana zbog pokušaja iznude 50.000 eura od Novosađanina koji se bavi prodajom novih automobila, rekao je Srni šef Odsjeka novosadske kriminalističke policije Saša Barjaktarović.

On je precizirao da su jučer oko 11.00 sati u jednom kafiću uhapšeni Zoran Ž. (46) i Svetislav S. (45) koji su od prodavca automobila preuzeli kovertu s novcem, dok je Aleksandar V. (36) uhapšen dva sata kasnije u centru Novog Sada.

Barjaktarović je pojasnio da je Aleksandar V. svojim džipom došao kod novosadskog Hotela “Putnik” u nadi da će preuzeti koverat sa 50.000 eura, ali ga je umjesto toga dočekala policija i uhapsila.

Novosadska Policijska uprava trebalo bi da danas da izda zvanično saopćenje o ovom hapšenju.

Srna nezvanično saznaje da se Aleksandar V. žrtvi iznude telefonom predstavio kao pripadnik ličnog obezbjeđenja premijera Srbije i ministra policije Ivice Dačića.

Sumnje ukazuju da je cijela akcija izvedena da bi iznuđivači naplatili novac na ime neraščišćenih dugova koje imaju sa novosadskim biznismenom.

Iznuda je, prema jednoj verziji, trebalo da bude i na štetu advokata čije usluge koristi novosadski biznismen.

Navodno je na kancelariju ovog advokata, koja se nalazi kod Keja na Dunavu, 3. septembra bačen “molotovljev kotel“, što je trebalo da bude shvaćeno kao poruka upozorenja i prijetnja.

Posted by on 2012-09-21. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login