Srbija ostala bez golmana

Vladimir Stojković

Vladimir Stojković


Vladimir Dišljenković (28), fudbalski golman ukrajinskog Metalurga iz Donjecka, uzeo je ukrajinsko državljanstvo odrekavši se srbijanskoga.

Riječ je o neočekivanoj odluci s obzirom da je bivši golman beogradske Crvene zvezde još u prošlim kvalifikacijama branio za srbijansku reprezentaciju. Konkretno, bio je na golu svih devedeset minuta u porazu (2-1) Antićeve ekipe kod Litve 14. oktobra prošle jeseni.

Ukupno je za reprezentaciju Srbije skupio sedam nastupa.

Odluku da više neće igrati za reprezentaciju donio je nakon završetka kvalifikacija. Lokalni su mediji pisali da je razlog tome nezadovoljstvo činjenicom da prednost pred njim ima Vladimir Stojković, koji nije standardno branio u svojim klubovima.

– Odlučio sam tako jer u Ukrajini želim igrati kao domaći igrač a ne kao stranac. Odluka je samo moja, a podržali su je svi meni bliski ljudi – rekao je Dišljenković. Ukrajinski zakoni ne tolerišu instituciju dvojnoga državljanstva, tako da se golman morao odreći srpskog pasoša.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-09. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login