Šta o seksu možda niste znali

seks

seks

O nekim stvarima seksualne prirode znaju čak i ptice na grani, a neke činjenice i nisu baš poznate, ili barem nisu poznate svima.

Pročitajte neke zanimljivosti i upotpunite svoje znanje…

1. Prema nedavno provedenom istraživanju, 1% sveukupnog čovječanstva je aseksualan, što bi značilo da apsolutno nikada nisu osjetili seksualnu privlačnost.

Druga suprotnost su žene koje konstantno imaju potrebu za seksom, odnosno nimfomanke. One čine 2% sveukupne populacije žena. Zbog stalne uzbuđenosti, one orgazam mogu doživjeti i do sto puta dnevno!

2. Mladi muškarci, od puberteta do sredine 20-ih godina, zbog izrazito visokih nivoa testosterona, sposobni su orgazam doživjeti i 10 puta dnevno. U njihovim najplodnijim godinama, njihov libido i hormoni doslovno divljaju!

3. 1% sveukupne ženske populacije alergičan je na spermu. Kod njih se na onim dijelovima tijela koji su došli u dodir sa spermom, pojavljuju svrbež i osip, a može doći i do oticanja.

4. Testisi su uvijek niže temperature od ostatka tijela. Razlog tome je majka priroda koja se potrudila da proizvodnja spermatozoida teče savršeno. Naime, visoke temperature ugrožavaju proizvodnju spermatozoida pa tijela muškaraca imaju savršeno razvijen mehanizam zaštite testisa.

Kada su izloženi niskim temperaturama, testisi se stisnu i podignu bliže tijelu kako bi zadržali temperaturu, a ako su izloženi visokim temperaturama, opuštaju se i doslovno se luftaju!

5. Prema nedavno provedenom istraživanju, one žene koje svakodnevno jedu čokoladu imaju bolji seksualni život i puno više želje za seksom.

6. Količina izbačene sjemene tekućine iliti sperme, smanjuje se s brojem orgazama koje muškarac u danu doživi. Ukoliko je između dva odnosa prošlo malo vremena, količina sperme će se znatno smanjiti.

7. Muškarci u prosjeku 6 puta tokom sna dožive erekciju, naravno, potpuno nevezano za seksualne aktivnosti ili želju.

8. Kao što muškarcima prilikom seksualnog uzbuđenja raste penis, tako se i ženama povećavaju određeni dijelovi. Rastu nam grudi, vagina se širi, a G-tačka, koja je inače veličine graška, prilikom stimulacije može narasti do veličine oraha.

9. Muškarci koji su u vezi imaju veću potrebu za masturbacijom. Razlog tome je taj da redovan seks podiže proizvodnju testosterona pa su muškarci u vezama napaljeniji od solo frajera.

10. 1% žena može doživjeti orgazam isključivo stimuliranjem bradavica.

11. Neka hrana, poput krekera i cornflakesa, nastala je kao oružje protiv seksa. Prije dva stoljeća bilo je uvriježeno vjerovanje da začinjena hrana potiče želju za seksom pa su osmišljene nove vrste hrane, blažeg okusa kako bi se ljudi što manje seksali.

12. 28% muškaraca barem je jednom odglumilo orgazam.

13. Rezltati jednog istraživanja pokazali su kako muškarci puno snažnije penetriraju kada sumnjaju u vjernost svoje partnerice.

14. Penis prilikom seksa u misionarskoj pozi ima sposobnost poprimiti oblik sličan bumerangu kako bi stimulirao ženinu G-tačku.

15. Orgazam kod muškaraca nije nužno povezan sa stimulacijom penisa. Muškarci vrhunac mogu doživjeti i stimulacijom svoje G-tačke, odnosno prostate, prenosi Cosmopolitan.

Posted by on 2013-09-06. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login