Stanje s požarima u BiH povoljnije nego proteklih dana

požar, šumaStanje s požarima na području Bosne i Hercegovine je izuzetno povoljnije nego što je bilo proteklih dana, kazao je jutros Feni šef Odjela za strateško planiranje u Centru za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH Idriz Brković.

Po njegovim riječima, danas na području cijele teritorije BiH nema većih požara koji bi ugrožavali stanovništvo i objekte.

Stanje na teritoriji Tomislavgrada je u potpunosti pod kontrolom. Također, na području Mostara i Konjica svi požari su stavljeni pod kontrolu.

“Dobili smo obavijest od nadležnih struktura Civilne zaštite iz općine Konjic da više ne postoji potreba za angažiranjem helikoptera na tom području, što znači da je situacija dobra. Jedino se sada provode preventivne mjere u smislu da se pojača nadzor nad svim požarištima i nad svim tim terenima, jer postoje indicije da je bilo dosta podmetnutih požara”, kazao je Brković.

Posted by on 2012-08-16. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login