Štetnost korištenja mikrovalne

mikrovalnaSvjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da je više od 800 tih opasnih hemikalija u upotrebi u velikim količinama i nalaze se, osim u raznim proizvodima, i u našoj okolini.

Može li podgrijavanje ili pripremanje hrane u plastičnim posudama u mikrovalnoj pećnici povećati rizik od neplodnosti, dijabetesa, pretilosti i raka?

Neki stručnjaci okupljeni Briselu smatraju da je priprema hrane na taj način zaista opasna i može dovesti do spomenutih rizika.

Opasnost leži u hemikalijama koje se nalaze u plastičnim proizvodima, a narušavaju rad žlijezda u organizmu. Hormoni su “kemijski glasnici” koji putuju kroz krvotok do ciljne stanice u određenim organima. Tu receptori primaju “poruku” i potiču biološki odgovor. Ali te SER kemikalije mogu poremetiti taj sustav  i “navesti” organe da rade krive stvari, odnosno blokiraju ili oponašaju hormonske poruke, navodi se.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da je više od 800 tih opasnih kemikalija u upotrebi u velikim količinama i nalaze se, osim u raznim proizvodima, i u našoj okolini. Mogu uzrokovati rak dojke i prostate, neplodnost, dijabetes, pretilost,  autoimune bolesti, astmu, bolesti srca, moždani udar, i druge poremećaje.

Posted by on 2014-11-22. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login