Stipendije za 2.275 studenata s područja Tuzlanskog kantona

Tuzla

Tuzla

Ministar za boračka pitanja u Vladi Tuzlanskog kantona Asim Aljić razgovarao je jučer s predstavnicima općinskih službi za boračko-invalidsku zaštitu o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca i Odluke o proširenju prava iz oblasti zdravstvene zaštite boraca i članova njihovih obitelji.

Najviše pažnje posvećeno je zaključivanju postupka dodjele stipendija za iznimno uspješne studente i učenike i za studente i učenike socijalno ugroženih branitelji i članova njihovih obitelji.

Kako je rečeno na sastanku, stipendije će dobiti 2.275 studenata, a ukupan iznos planiran za to iznosi 1,5 miliona maraka.

U vezi s pripravničkim stažom za boračku populaciju rečeno je da će se isplaćivat naknada od 80 posto prosječne plaće u Federaciji BiH, za što je u proračunu planirano 660 000 maraka, od kojih će se za 170 pripravnika mjesečno izdvajati oko 300 maraka.

Posted by on 2012-04-07. Filed under Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login