Stiže drugi konvoj sa preostalom opremom za Trebevićku žičaru

Sarajevo, žičaraVečeras u kasnim noćnim satima u Sarajevo stiže drugi konvoj sa preostalom opremom za Trebevićku žičaru. Konvoj koji se sastoji od 18 kamiona a u kojem se nalaze dijelovi demontirane žičare krenuo je jučer u jutarnjim satima iz švicarskog Graechena.

O ovome je izvjestio gradonačelnika Sarajeva Aliju Behmena ambasador Švicarske u BiH Andre Schaller na današnjem sastanku u Gradskoj upravi predstavnika Grada, Agencije SERDA i Švicarske ambasade u BiH.

Transport dijelova žičare iz Graechena odvija se uz pomoć švicarske vojske, a kada konvoj stigne dijelovi žičare bit će uskladišteni u EUFOR-ovoj bazi u Butmiru. Prvi konvoj stigao je u Sarajevo 15. novembra.
Radovi na rekonstrukciji i izgradnji žičare trebali bi početi polovinom naredne godine, a njihov završetak i stavljanje žičare u funkciju u 2013. godini, saopšteno je iz Grada Sarajeva.

Posted by on 2011-12-13. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login