Stranci zainteresirani za turističke ponude BiH

Devet agencija iz BiH koje pružaju usluge avanturističkog turizma zajedno je predstavilo ponudu na ITB-u, najvećem svjetskom sajmu turizma, koji se održava u Berlinu od 10. do 14. marta.

Una rafting

Una rafting

Bosanskohercegovačke agencije pod nazivom “Dovoljno hrabri – BiH” imaju štand u holu predviđenom za specijaliziranu ponudu putovanja za mlade i iskustvenu avanturu.

Posjetiocima štanda, između ostalog, prezentiraju se mušičarenje na Plivi, rafting na Uni uz planinarsku turu na Plješevici i biciklističku vožnju na Osječenici, rafting na Vrbasu,  biciklistička avantura u Nacionalnom parku Una, pješačenje, biciklizam i rafting kroz Bjelašnicu, Visočicu i kanjon Neretve…

– Već prvog dana sajma uspostavili smo 20 poslovnih kontakata – kazao je Thierry Joubert iz agencije “Greenvisions” iz Sarajeva.

Azra Avdibegović, također iz “Greenvisionsa”, kaže da se radi o kontaktima s tour operatorima i agencijama iz cijelog svijeta te da će neki dolasci turista biti realizirani već ove godine, dok će neke agencije našu zemlju u ponudi imati tek 2011.

Na sajmu 180.000 posjetilaca

ITB je sajam koji godišnje privuče oko 180.000 posjetilaca, među kojima je 110.000 onih koji predstavljaju organizacije iz turističke industrije.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-14. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login