Studentske prakse u Sektoru za iseljeništvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine

BiHMinistarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH – Sektor za iseljeništvo i ove, treće godine zaredom organizira praksu za studente bosanskohercegovačkog porijekla iz iseljeništva.

“Na ovaj način želimo omogućiti studentima da praksu koju su obavezni obaviti u toku studija, obave u instituciji svoje matične domovine. Cilj prakse je da se studenti iz iseljeništva upoznaju sa radom institucija Bosne i Hercegovine, te da kroz svoj rad usavrše maternji jezik i ostvare kontakate značajne za buduću saradnju. U toku prakse studenti će imati priliku da se bolje upoznaju sa državnim ustrojstvom i radom organa vlasti na nivou Bosne i Hercegovine, Sektora za iseljeništvo i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, kao i nevladinih organizacija koje se bave pitanjima migracija”, navodi se u Pozivu Ministarstva.

Praksa će trajati 3-4 sedmice, ovisno o broju pristiglih prijava, a u dogovoru sa svakim od praktikanata.

Pozivaju se svi zainteresirani studenti da pošalju prijavu za obavljanje prakse u Sektoru za iseljeništvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Krajnji rok za prijavu je 25.06.2012. godine.

Pored biografije, dokaza o studiranju i pisma motivacije, potrebno je da navedete vremenski period u kojem želite obaviti praksu.

Prijave i eventualne upite vezane za praksu možete poslati na e-mail adresu: ana.judi@mhrr.gov.ba

Posted by on 2012-06-20. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login