Svečana promocija diplomanata i magistranata UNSA

diplomantiSvečana promocija diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu bit će održana u subotu 22. oktobra 2011. godine u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”, sa početkom u 11,00 sati.

Na ovoj svečanosti, koju Univerzitet u Sarajevu organizuje sedmi put u svojoj historiji, prof. dr. Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija će promovirati 6.138 diplomanata i magistranata svih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu.

Najuspješnijim studentima prvog i drugog ciklusa studija sa svakog fakulteta i akademije, kao i pridruženih članica Univerziteta u Sarajevu, bit će uručeno posebno priznanje „Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu“.

Na ovogodišnjoj promociji imamo dva diplomanta Prirodno-matematičkog fakulteta koji su završili studij sa ukupnom prosječnom ocjenom 10 – Admir Greljo i Salem Malikić. Oba diplomanta će ponijeti naziv najuspješnijeg na Univerzitetu u Sarajevu za 2011. godinu.

Muzički program uveličat će ansambl harmonika i udaraljki Muzičke akademije u Sarajevu, hor i orkestar Muzičke akademije u Sarajevu i hor AKCUS ”Seljo”, te Institut za muziku, teatar i multimediju – Ansambl Cabaret, a bit će prikazan i kratki dokumentarni film o Univerzitetu u Sarajevu pod nazivom „Svjetionik napretka“, autora Mufida Memije.

Svečana promocija diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu organizira se uz podršku zlatnog sponzora – Vlade Kantona Sarajevo, sponzora BH Telecoma, Bosna Sunce osiguranja, Raiffeisen Bank, Studentskog eFM radija i Televizije Sarajevo, te uz značajnu podršku Muzičke akademije, Akademije scenskih umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Akademskog kulturnog centra „Seljo“, te ostalih visokoškolskih ustanova Univerziteta u Sarajevu, Univerzitetskog tele-informatičkog centra UTIC i Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

Posted by on 2011-10-22. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login