Švedski poduzetnici istražuju mogućnosti ulaganja u BiH

ulaganjaOd 24. do 28. oktobra jedan broj švedskih poduzetnika boravit će u Bosni i Hercegovini kako bi istražili mogućnosti za ulaganja i potražili partnere unutar svojih oblasti.

Oni će posjetiti domaće kompanije, održati sastanke o ulaganjima, a njihov boravak u BiH obilježit će skup koji će učesnicima omogućiti upoznavanje, povezivanje i dijalog, a koji će biti održan sutra u Sarajevu.

Ovom skupu će prisustvovati donosioci odluka s različitih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, ključni dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova Švedske, kao i predstavnici poslovne zajednice.

Predstavnici švedskih kompanija dolaze u BiH u sklopu “Dana švedske trgovine u Bosni i Hercegovini”, inicijative koju su pokrenuli Ambasada Švedske, Švedsko trgovinsko vijeće i Privredna komora Švedske i Norveške u BiH.

Odziv švedske poduzetničke zajednice je impresivan, saopćeno je iz Ambasade Švedske u BiH.

Kako objašnjava ambasador Švedske u BiH Bosse Hedberg, oni će doći jer su svi zainteresirani za bh. tržište i partnere u BiH.

“Ove kompanije znače posao. Oni ne bi bili ovdje da nisu prepoznali potencijal za rast i ulaganja”, kazao je.

Posted by on 2011-10-24. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login