Švicarski sud potvrdio kaznu Šimuniću

Josip Šimunuć

Josip Šimunuć

Savezni sud u Švicarskoj odbio je žalbu hrvatskog nogometaša Josipa Šimunuća koji se žalio na presudu Međunarodnog sportskog arbitražnog suda (CAS) u Lausanni, objavili su švicarski mediji.

Savezni sud je tako potvrdio Šimuniću kaznu od 10 utakmica zabrane igranja za hrvatsku reprezentaciju i 30.000 švicarskih franaka, prenosi Hina.

Šimunić je kažnjen jer je nakon slavlja ‘Vatrenih’ protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za SP 2014. godine na stadionu Maksimir poveo navijanje ‘Za dom’ nakon kojeg je dio navijača odgovorio sa “spremni”.

Najavio novu žallbu

Josip Šimunić se na odluku FIFA-e žalio CAS-u, no Sportski arbitražni sud je potvrdio kaznu krovne nogometne organizacije.

Bivši branič HSV-a, Herthe, Hoffenheima i zagrebačkog Dinama zatim je predao žalbu Saveznom sudu u Švicarskoj jer je CAS FIFA-in sud i u ingerenciji je švicarskog pravnog poretka.

“Predao sam novu žalbu Saveznom sudu u Švicarskoj, ići ću čak i na Europski sud za ljudska prava u Strasbourg bude li potrebno,” kazao je Šimunić prije početka suđenja.

Posted by on 2015-03-18. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login