Svjetsko prvenstvo za Colea je izgubljeno!

Ashley ColePrema pisanju News of the Worlda šanse Ashleyja Colea (29) za nastup na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici svedene su na minimum.

Nakon što je izvor blizak klubu otkrio da se Cole sporije od očekivanog oporavlja od loma lijevog gležnja zadobivenog 11. februara u utakmici protiv Evertona, kao i da neće zaigrati do kraja sezone za svoj klub, londonski tabloid navodi da će se teško naći na popisu igrača koje će Fabio Capello uvrstiti na popis za Mundijal, navodi Nogometni magazin.

– Ashleyjevo stanje i dalje je loše. Nadamo se da će zaigrati do kraja sezone, ali znakovi zasad nisu dobri. Čini se vrlo malo vjerovatno da će zaigrati u ligaškoj utakmici do kraja sezone i tako mu ostaje tek FA Cup ili Liga prvaka da dokaže svoju spremu uoči SP-a – kazao je izvor blizak klubu sa Stamford Bridgea.

Capellov prošireni kadar od 30 igrača okuplja se 17. maja i potom putuje u Austriju gdje će italijanski strateg odbaciti sedmoricu igrača i odrediti konačne putnike za SP.

Najveći Capellov problem tako će biti kako riješiti pitanje lijevog beka, budući Wayne Bridge zbog dobro poznatih razloga odbija nastup u reprezentaciji dok je u njoj John Terry. Kako sada stvari stoje Capello će se morati uzdati u prilično neiskusne (na reprezentativnoj razini) Leightona Bainesa (Everton) i Stephena Warnocka (Aston Villa).

bih-x.info

Posted by on 2010-03-14. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login