TK – Smanjen broj učenika u osnovnom obrazovanju

djeca, školaVlada Tuzlanskog kantona prihvatila je Informaciju o stanju u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg odgoja i obrazovanja u školskoj 2014/2015. godini.

U ovoj pedagoškoj godini došlo je do porasta obuhvata djece predškolskim odgojem i obrazovanjem u odnosu na prethodnu za 688 učenika. Riječ je o pokazateljima za djecu koja nisu obuhvaćena Obaveznim programom predškolskog odgoja i obrazovanje pred polazak u osnovnu školu.

U osnovnom odgoju i obrazovanju konstantno se, iz godine u godinu, smanjuje broj učenika koji pohađaju osnovno obrazovanje.

Broj učenika u školskoj 2014/2015. godini manji je za 366 učenika u odnosu na prethodnu. Podaci za srednje obrazovanje i odgoj pokazuju da je u prošloj školskoj godini došlo do pada broja učenika koji pohađaju srednje obrazovanje u odnosu na prethodnu za 3.316 učenika.

Školska 2014/2015. godina realizirana je uspješno i pored toga što su uslovi rada osnovnih i srednjih škola bili kompleksni.

Pored vrlo teške finansijske situacije u kojoj su se nalazile sve osnovne i srednje škole situaciju su komplikovale i štete koje su nanesene školskim objektima na području Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Vlade TK.

Posted by on 2015-11-24. Filed under Banovići, Gračanica, Gradačac, Kladanj, Lukavac, Srebrenik, Tuzla, Vijesti iz BH gradova, Živinice. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login