TKT Fest počinje u Tuzli 26. novembra

U organizaciji Teatra kabare Tuzla u tom gradu 26. novembra počinje 21. TKT fest – Dani akademskog teatra koji će trajati do 16. decembra.

TKT Fest je tradicionalna i originalna manifestacija koja je prepoznatljiva u regionu.

“Dvadesetprvi TKT fest, a treći u ovoj organizacionoj formi koju zastupa Damir Altumbabić i moja malenkost i moram priznati da smo uigran tim i spremni smo ponuditi bogat program za publiku. TKT fest spaja teatre u našoj regiji, festival koji progovara o društvenim problemima, festival koji može zaintrigirati mnoge”, rekla je Ivana Petrović, direktorica Teatra kabare Tuzla.

Lani je Teatar kabare ostao bez prostora za rad, ali su prostor pronašli u Centru za kulturu Tuzla gdje će na kamernoj sceni biti izvedeno devet predstava.

“Dvadest i jedna godina veoma značajnog festivala. Posebno mi je drago što je repertoar veoma bogat, sedam gostujućih predstava i dvije Kabarea Tuzla. Tu su veoma značajna teatarska imena, kao što je Zijah Sokolović, BNP Zenica, iz Osijeka i Novog Sada, koprodukcija kazališta Vitez i Travnik, pozorišta Neretva iz Konjica. Vidjet ćemo mnogo mladih, ali i mnogo starijih, zrelijih, glumaca. Posebno mi je drago što najavljujem naše dvije premijere „Emigranti“ i „Crvenkapica“”, kaže umjetnički direktor Teatra kabare Tuzla Damir Altumbabić.

Pripreme za tradicionalnu manifestaciju privode se kraju, a očekuje se da će publika ispuniti kamernu scenu u Centru za kulturu Tuzla i da će uživati u predstavama.

Posted by on 2023-11-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login