Tomislavgrad: Pad broja nezaposlenih

Livno

Livno

Prema zadnjoj evidenciji Zavoda za zapošljavanje na teritoriju Livanjskog kantona posredstvom općinskih službi posao traži 8 265 nezaposlenih, što je za 212 osoba ili 2,5 posto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U svih šest općina Livanjskog kantona u evidenciji nezaposlenih u lipnju 2011. godine prvi se put prijavilo 3773 osoba ili 45,6 posto od ukupnog broja nezaposlenih, a posredstvom općinskih službi za zapošljavanje posao je tražila 3861 žena ili 46,7 posto nezaposlenih.

Tokom juna ove godine u evidenciju nezaposlenih prijavilo se 146 novih osoba, iz evidencije ovih ustanova zaposleno je 88, radni odnos kod poslodavaca prekinulo je 13, a iz raznih razloga iz evidencije općinskih službi za zapošljavanje brisane su 184 osobe.

Po općinama najviše nezaposlenih u Livanjskom kantonu dolazi iz Livna i Tomislavgrada, a prema strukturi nezaposlenih najviše je kvalificiranih radnika i osoba sa srednjom stručnom spremom.

Posted by on 2011-08-22. Filed under Livno, Tomislavgrad, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login