Turisti zadovoljni uprkos visokim cijenama

Budva

Budva

U crnogorskoj ljetnjoj turističkoj prijestolnici Budvi sezona je u punom jeku. Pristižu turisti iz raznih krajeva, a isto kao i ranijih godina najviše ih je iz Rusije.

Raznovrsnom turističkom ponudom Budve turisti sa kojima je razgovarao novinar agencije Anadolija (AA) su jako zadovljni, naročito noćnim životom, kao i dnevnim izletima brodom.

Ostrvo Sveti Nikola, netaknuto prirodno bogatstvo sa bujnom vegetacijom, na kojem se nalazi nekoliko manjih plaža i restorana, kao i crkva Svetog Nikole, prema podacima organizatora obilazaka, dnevno posjeti i do dvije hiljade turista.

Porodica Vasiljević iz Smedereva iz Srbije već deset godina ima svoj stan u Budvi, a kako kažu, kada su ga kupili mogli su da vide more sa svog balkona, sada, kada je Budva već „krcata“ novim zgradama, ne mogu i nemaju svom mir tokom sezone kao ranijih godina. Kažu i da cijene turističke ponude prevazilaze crnogorski standard.

„Mi smo dugo godina radili u Njemačkoj, za nas nije problem kao i vjerovatno za mnoge turiste koji dolaze iz inostranstva, ali ovo je previše za ljude iz Crne Gore i njihov standard“, kaže Budimir Vasiljević.

On smatra da će pooštrene mjere ulaska u Hrvatsku zbog njenog ulaska u EU možda ove godine privući više turista u Crnu Goru, ali dodaje da, ipak, mnogi turisti iz regije sada radije idu u Tursku s obzirom na to da je usluga, kako smatra, mnogo bolja, a i cijene su realnije.

Makedonka Anita Petkovska je dvanaesti dan u Budvi i kako kaže, super se osjeća u tom gradu, ali joj cijene nisu baš po volji.

Sa druge strane mnogi ugostitelji tvrde da je prošle godine u ovo vrijeme bilo znatno više turista. Manjoj posjeti, kako smatraju, doprinijelo je i doskorašnje loše vrijeme.

Prema podacima iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, na početku juna u Crnoj Gori je boravilo blizu 21.000 turista, što je za jedan posto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Živorad Kovačević iz Bosne i Hercegovine je stigao u Budvu sa suprugom i djetetom i kaže da je to njihovo redovno odredište za odmor.

„Dolazimo svake godine po par puta, ovdje je predivno, a iz Sarajeva stignemo za tri sata. Uslugom smo u Budvi jako zadovoljni“, kaže Sarajlija Kovačević.

Poznato je da je niz godina Budva tokom ljetnje sezone privlačna turistima iz istočne Evrope, naročito Rusima i Ukrajincima.

„Nama se Rafailovići najviše dopadaju u Budvi, a ovo nam je prvi put da dolazimo ovdje i jako nam se sviđa, jer možemo posjetiti interesantna mjesta i lijepo popuniti vrijeme. Cijene usluga za nas su normalne i nijesu previsoke tako da smo zadovoljni“, kaže turistkinja Alina Karohova, koja je sa svojim suprugom doputovala iz Ukrajine.

Irina Konječenko dolazi is Rusije već tri godine za redom ikaže da je zadovoljna uslugom, cijenama i plažama.

Posted by on 2013-06-24. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login