Turski turoperatori obilaze atraktivne lokacije u BiH

turizam BiHU okviru drugog po redu FAM putovanja u Bosni i Hercegovini će od 31. maja do 03. juna boraviti predstavnici 17 turskih turoperatera, dva novinara i dva predstavnika Udruženja turističkih agencija Turske –TURSAB.

U turskoj delegaciji pored zainteresovanih turoperatora i predstavnika turskih medija specijaliziranih za pitanja turizma, nalazit će se i Aziz Ciga, direktor za Evropu TURSAB-a, Berna Akar iz Odjela za korporativne odnose TURSAB-a, te predstavnik Turkish Airlines-a za region Balkana Yakup Boran, doznaje Fena u USAID-Sida FIRMA projektu.

FAM putovanje, koje za cilj ima pobliže upoznati strane turoperatore s atraktivnim turističkim destinacijama u BiH, organizovano je u saradnji USAID-Sida FIRMA projekta i turističkih agencija BH Passport, KUK Travel, Uniline Plus, Sarajevo Insider, Nebo Tours i Green Visions iz Sarajeva, Golden Tours iz Tuzle, Lambada Travel iz Bugojna i Fortuna Tours iz Mostara, te Sarajevo Navigatora kao koordinatora lanca vrijednosti.

Itinerer putovanja za grupu turskih turoperatora, razvijen u saradnji sa stručnjakom specijalizovanim za tržište Turske, obuhvatit će posjete Sarajevu, Jajcu i Travniku, kao i zanimljivim lokacijama u Hercegovini te istorijskim lokacijama u Srednjoj Bosni.

Dio posjetilaca će takođe obići turističke zanimljivosti na Bjelašnici, kao i ski centre na Jahorini i Bjelašnici.

FAM putovanje je završna faza aktivnosti USAID-Sida FIRMA projekta na razvijanju interesa za bh. turističkim proizvodom u Turskoj, a prethodila mu je posjeta bh. delegacije Sajmu turizma EMITT u Istanbulu u januaru ove godine.

ilj cjelokupne aktivnosti je da se, uz saradnju domaćih i stranih agencija, u narednom periodu izađe s konkretnim i mnogo širim programom turističke ponude za tržište Turske.

U sklopu sektora turizma USAID-Sida FIRMA projekta, krajem aprila i početkom maja ove godine za predstavnike skandinavskih turoperatora organizovano je prvo FAM putovanje u našoj zemlji, dok će turoperatori iz Engleske u posjetu BiH doći u u periodu juni/juli 2013.

Također, na jesen 2013. planirana je i posjeta Bosni i Hercegovini medija iz SAD-a.

Posted by on 2013-05-29. Filed under Jajce, Sarajevo, Travnik, Turizam, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login