Tuzla: Prezentirani projekti prevencije ovisnosti

TuzlaMinistarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona organizovalo je sastanak s predstavnicima udruženja čije je projekte podržalo u sklopu Programa prevencije bolesti ovisnosti.

Na sastanku je održana kratka prezentacija projekata tih udruženja i ciljanih grupa koje planiraju obuhvatiti realizacijom projekta. Nakon prezentacije uslijedili su dogovori o načinu koordinacije i realizacije planiranih aktivnosti.

“Namjera je Ministarstva da nadzire realizaciju pojedinačnih aktivnosti i projekata u cjelini kako bio krajnji korisnici dobili najveći benifit”, riječi su ministra za rad, socijalu politiku i povratak Seada Hasića.

Ove godine od ukupnog iznosa dodijeljenih sredstava dopušteno je da 30 posto bude utrošeno na administrativne i tehničke poslove, a 70 posto sredstava mora biti usmjereno na pomoć krajnim korisnicima.

“Nakon realizacije projekata izvršit ćemo vrednovanje svakog pojedinačnog projekta i na taj način odrediti njihovu svrsishodnost. U skladu s rezultatima vrednovanja nastojat ćemo slijedeće godine snažnije podržati projekte koji budu dali najveći doprinos prevenciji ovisnosti”, istaknuo je ministar Hasić.

Posted by on 2011-08-20. Filed under Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login