U Banjoj Luci predstavljen projekt Studiranje u Velikoj Britaniji

Banja Luka

Banja Luka

Britanska fondacija British Scholarship Trust dodijelit će i ove godine do pet stipendija studentima II ciklusa visokog obrazovanja iz Bosne i Hercegovine.

Stipendije, u trajanju od jednog do četiri mjeseca, namijenjene su istraživanjima iz svih oblasti na univerzitetima u Velikoj Britaniji.

O studiranju u toj zemlji danas je organiziran i okrugli sto u Banjoj Luci na kojem je šefica fondacije British Scholarship Trusta Celie Hawkesworth prezentirala modele studiranja u Velikoj Britaniji te stipendijski program fondacije koju predstavlja.

Hawkesworth je istakla da studenti s dobrim prosjekom ocjena, potencijalni stipendisti iz BiH, moraju odlično poznavati engleski jezik.

Studenti univerziteta u Banjoj Luci i u Istočnom Sarajevu, preko svojih predstavnika, upoznali su se sa sistemom školovanja u Velikoj Britaniji, stipendijskim programima te razmijenili iskustva kod apliciranja za međunarodne programe naučnog usavršavanja.

Bili su prisutni i predstavnici studentskih organizacija, odjeljenja za međunarodnu saradnju univerziteta u Republici Srpskoj te stipendisti Fonda “Dr Milan Jelić” i Ministarstva nauke i tehnologije RS.

Posted by on 2011-11-19. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login