U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda “Put zlata”

Savez pčelara Unsko-sanskog kantona (USK) organizator je devetog Sajma pčelarstva i meda “Put zlata”, koji je otvoren na Gradskom trgu u Bihaću.

Med, pčele, pixabay
Med, pčele

Sajamska manifestacija trajat će dva dana, a generalni pokrovitelji i ove godine su Vlada Unsko-sanskog kantona i Ministarstvo privrede.

“Vlada Unsko-sanskog kantona kontinuirano podržava Savez pčelara USK u svim aktivnostima, uključujući i organizaciju ovog sajma i njihove aktivnosti na brendiranju proizvoda radi zaštite domaće proizvodnje i povećanja konkurentnosti. Zahvala pčelarima za sve ono što rade i što smo prepoznatljivi i po njihovim vrhunskim proizvodima”, kazao je premijer USK Mustafa Ružnić.

Na Sajmu pčelarstva i meda predstavit će se više od 20 izlagača iz USK.

“Na Sajmu je prisutan 21 izlagač iz svih osam gradova i općina, a prezentirana je zaista široka paleta pčelinjih proizvoda – od meda, polena, propolisa, do mješavine proizvoda. Sajam je zapravo prezentacija našeg rada, kvalitete proizvoda, ali i ovog vida turističke ponude Unsko-sanskog kantona”, kazao je predsjednik Saveza pčelara USK Hajrudin Šabić.

Kantonalni savez pčelara trenutno ima oko 700 članova, a redovno posjećuju domaće i međunarodne sajmove meda.

Posted by on 2023-10-15. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login