U Bosanskoj Gradišci otvorena fabrika tekstila “Hakadeš”

Bosanska GradiškaMinistar industrije, rudarstva i energetike Republike Srpske Željko Kovačević, načelnik opštine Bosanska Gradiška Zoran Latinović i vlasnik firme “Hakadeš” Hans Jurgen Krah su svečano pustili u rad Fabriku trikotaže u Bosanskoj Gradišci.

Riječ je o pogonu koji se nakon sedam godina rada u manje uslovnim prostorijama preselio u novi, vlastiti pogon.

Kovačević je rekao da je Vlada RS znatno pomogla ovoj firmi u vidu podsticaja za izvoz.

“Ohrabruje nas da ova fabrika izvozi kompletnu proizvodnju. Na ime podsticaja za kupovinu ovog pogona Vlada Srpske pomogla je ‘Hakadeš’ sa 90.000 maraka, a u minule dvije godine za podsticaje izvoza dali smo još 200.000 maraka. To znači da se Vlada pokazala kao pouzdan partner lokalnim zajednicama koje žele ulagati u privredne aktivnosti”, rekao je Kovačević.

Načelnik opštine Bosanska Gradiška izrazio je zadovoljstvo zbog prisustva njemačkog investitora u Bosanskoj Gradišci, najavivši nove investicije.

“Prvenstveno želimo valorizaciju resursa, i to poljoprivrede i voćarstva. To možemo postići otvaranjem prerađivačkih kapaciteta. Ova fabrika može podstaći druge investitore i menadžere da ovdje otvaraju pogone”, rekao je Latinović.

Direktorica Fabrike “Hakadeš” Dragica Perić rekla je Srni da Fabrika zapošljava 65 radnika, koji proizvode muški i dječiji veš i trikotažu.

“Naša godišnja proizvodnja iznosila je oko milion KM. Sada imamo daleko bolje uslove za rad. Očekujemo nova zapošljavanja i veću proizvodnju”, rekla je Perić.

Fabrika “Hakadeš” radila je sedam godina u iznajmljenim prostorijama, a prva proizvodnja je započeta sa samo sedam radnika.

Posted by on 2013-01-26. Filed under Ekonomija, Gradiška (Bosanska Gradiška), Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login