U Bugojnu izložba “Fotografija godine BiH 2011.”

izložba, fotografija U organizaciji portala “Fotografija.ba” u Likovnoj galeriji KSC-a Bugojno od 25. februara do 3. marta bit će otvorena izložba “Fotografija godine BiH 2011.”, čime će se nastaviti put ove izložbe po gradovima naše zemlje i regiona.

Zainteresirani građani moći će vidjeti 50 najboljih fotografija iz pet kategorija (Ljudi, Grad, Priroda, Press i Kreativna fotografija), nagrađenih na konkursu koji je organizirao spomenuti portal.

Priznanja su dobili Miljan Šućur za fotografiju “Ljubav” u kategoriji Grad, Zvonimir Barišin za fotografiju “Šuma koja nestaje”, u kategoriji Priroda, i Kristijan Antolović za fotografiju “Maršal”, u kategoriji Ljudi.

Nagrađen je i Robert Pavić, autor fotografije “Prag”, u kategoriji Kreativna radionica kao i Midhat Poturović za fotografiju “Nasilje nad Romima”, u kategoriji Press, dobitnik počasne Grand Prix nagrade.

Na konkurs su pristigle 922 fotografije, koje je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Alfons Rodriguez (Španija), Dženat Dreković (BiH) i Mario Periša (Hrvatska).

Projekt su podržali Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Global Development Consulting, Ambasada Španije u BiH i Fakultet političkih nauka Sarajevo.

Posted by on 2012-02-21. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login