U Cazinu otvoren pogon za proizvodnju stiropora

Cazin

Cazin

U okviru firme “Halko” d.o.o. u Stijeni kod Cazina otvoren je pogon za proizvodnju termoizolacionih materijala od ekspandiranog polistirena (stiropora).

Zaposleno je osam radnika, a proces proizvodnje odvija se na najsavremenijoj opremi i po najmodernijoj tehnologiji, uz zadovoljenje visokih standarda kvaliteta.

S proizvodnih traka trenutno izlazi stiropor različitih specifičnih gustina, a u planu je proširenje proizvodnje čime bi i broj zaposlenih bio povećan za deset novih radnika.

Sedamnaest godina uspješnog rada u sektoru građevinarstva, po riječima menadžera Hakije Halkića, nisu prekidala ni najteža vremena, pa ni kriza i recesija. Naprotiv, nastojalo se usvojiti i primijeniti nove standarde, uz vlastito investiranje i planiranje proširenja obima poslovanja, uprkos brojnim preprekama i administrativnim barijerama, javlja RTV Cazin.

Posted by on 2012-04-26. Filed under Cazin, Ekonomija, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login