U Grčkoj ne rade škole, bolnice i javni prijevoz

Grčka, protesti

Grčka, protesti

Zbog masovnih protesta radnika nezadovoljnih vladinim programom štednje u Grčkoj je u petak obustavljen rad škola, bolnica i javnog prometa, javljaju agencije. Državne škole su potpuno zatvorene, bolnice rade s minimumom osoblja za hitne slučajeve, javni prijevoz je zaustavljen a kontrolori letenja su najavili prekid rada između 10 i 14 sati, pa je otkazan niz letova. U Atini i drugim grčkim gradovima planirane su nove demonstracije protiv vladinih mjera štednje.

“Vodit ćemo dugotrajnu i djelotvornu borbu protiv novih mjera koje su jednostrane i socijalno nepravedne” najavio je Yannis Panagopoulos, lider najvećeg grčkog sindikata – GSEE.

Radnici protestiraju zbog vladinog programa štednje kojim su predviđena povećanja poreza i smanjenja plaća u javnom sektoru za osam posto.

U međuvremenu je grčki premijer Georgios Papandreou otputovao u petak na sastanak s evropskim liderima u Luxembourgu kako bi dobio konkretnu pomoć za izlazak iz krize.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-05. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login