U Grudama oduzeto 20.000 komada razne tekstilne robe

carina, BiHOvlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u carinskoj ispostavi Grude privremeno su oduzeli razne tekstilne proizvode kineskog porijekla, koji su se na nezakonit način pokušali uvesti u Bosnu i Hercegovinu. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 50.000 KM.

Na terminalu carinske ispostave Grude ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje izvršila su detaljan pregled kontejnerske pošiljke prijavljene za uvozno carinjenje od strane uvoznika A C G Široki Brijeg.

Pregledom je utvrđeno da količina robe u kontejneru ne odgovara količini prijavljenoj na fakturi. Tom prilikom je pronađeno oko 20.000 komada razne tekstilne robe, koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje, već se pokušala prokrijumčariti u Bosnu i Hercegovinu.

Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 50.000 KM. Roba koja se na nezakonit način pokušala uvesti u BiH je privremeno oduzeta, a protiv uvoznika je pred nadležnim sudom pokrenut prekršajni postupak.

Posted by on 2011-10-23. Filed under Crna Hronika, Grude, Široki Brijeg, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login