U Hrvatskoj poskupjelo gorivo

Kao što se najavljivalo, od ponoći je ponovno skuplje gorivo. Prosječni rezervoar benzina od 50 litara poskupio je za 12 kuna, što je porast od oko 20 lipa po litri. Litra eurosupera 95, sada je 11 kuna i 41 lipu, a eurodizela oko 11 kuna i 33 lipe. Spremnik dizela je poskupio 10 kuna, a autoplina kunu i pol.

gorivo, pixabay
gorivo

Porast cijena posljedica je rasta cijene energenata na svjetskim tržištima što utječe na proizvodni proces, a samim time i na cijene, poručio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te naglasio da nije riječ o dizanju cijena zbog ulaska u eurozonu. Komentirao je i novo poskupljenje goriva, rekavši da vjeruje kako će se cijene nafte, odnosno naftnih derivata, u idućim mjesecima stabilizirati na nižim razinama.

“Prije svega ne trebamo se pribojavati. Unošenje bilo kakve psihoze je besmisleno. Da, živimo u vremenu kada cijene na svjetskom tržištu, pogotovo nafte, osciliraju. Živimo u vremenu kada pojedine žarišne tačke na svjetskoj energetskoj sceni proizvode relativno visoku razinu cijena. Međutim ne vjerujem, odnosno ne držim da treba od toga strahovati. Vjerujem da će se cijene nafte, odnosno naftnih derivata u idućim mjesecima stabilizirati na niže razine”, rekao je Ćorić.

Posted by on 2022-01-18. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login