U julu počinje kampanja “101 razlog zašto glasati za ženu”

izboriU julu počet će kampanja koja će ženama omogućiti javni prostor, te “101 razlog” zašto trebaju birati i biti birane u 11 bh. općina.

Rezultat je to Sporazuma o saradnji 11 bh. organizacija – iz Mostara, Tuzle, Zenice, Bijeljine, Sarajeva, Livna, Foče, Trebinja, Istočne Ilidže i Travnika, koje u naredna četiri mjeseca nastavljaju uspješnu kampanju za učešće žena u političkom životu “101 razlog zašto glasati za ženu“.

Kampanja je pokrenuta radi animiranja građana o tome da žene imaju pravo na općinsku govornicu, a ne samo „kuhinjski“ pult.

Uz pomoć odgovora 101 poznate ličnosti na pitanje zašto glasati za ženu, originalnog promotivnog materijala, ali i direktnog kontakta s hiljadama građanki i građana, Udruženje Infohouse i Fondacija CURE zajedno s drugih devet organizacija podsjetit će žene da glasaju i odluče se za ženu na čelu njihove općine.

U dosadašnjem radu niti jedna žena na čelu općine nije bila optužena za korupciju ili nenamjensko trošenje sredstava.

Prva aktivnost bit će praćenje medijskog izvještavanja o ženama – kandidatkinjama, pisanje o ženskom biračkom tijelu i ulična akcija koja će biti održana krajem jula u svih 11 općina, saopćeno je iz Udruženja Infohouse i Fondacije CURE.

Posted by on 2012-06-26. Filed under Bijeljina, Bosna i Hercegovina, Foča, Istočno Sarajevo, Livno, Mostar, Sarajevo, Travnik, Trebinje, Tuzla, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login