U Novom Sadu počinje Exit festival

Exit festival

Exit festival

U Novom Sadu večeras će početi 14. Exit festival, koji će do 14. jula okupiti posjetioce iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata, a na 14 muzičkih bina postavljenih na Petrovaradinskoj tvrđavi i nekoliko bina za različite umjetničke sadržaje publici će se predstaviti muzičari iz više od 20 zemalja svijeta.

Na otvaranju festivala u srijedu glavna zvijezda bit će Nile Rodgers i njegov bend Chic, a prije Rodgersa nastupit će hor Viva Vox.

Prema riječima generalnog menadžera festivala Dušana Kovačevića, prvi dan ovogodišnjeg Exita bit će posvećen konceptu brendiranja Srbije.

Nova i stara imena

Na festivalu će nastupati grupe Atoms for Peace i Rudimental Live, koji osvaja sve evropske liste, zatim Diplo i niz izvođača koji na festivalu nastupaju prvi put, prenosi Tanjug.

“S druge strane, tu su našoj publici poznati i provereni izvođači kao što su David Guetta, The Prodigy, Fatboy Slim, Nick Cave, Snoop Dogg, koji ove godine nastupa kao Snoop Lion”, rekao je Kovačević, ističući da će ovogodišnji Exit imati jedno od najboljih izdanja do sada.

Kovačević je ponosno istakao da je Exit od inostranih medija i publike svake godine svrstavan među 10 najvećih muzičkih festivala u Evropi.

Na ovogodišnjem Exitu će se predstaviti više od 400 izvođača pred skoro 40.000 očekivanih posjetilaca, javljaju beogradski mediji.

U ranijim izjavama iz menadžmenta Exita izražena su očekivanja da će ovogodišnji festival gradu Novom Sadu donijeti najmanje 15 miliona eura.

Posted by on 2013-07-13. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login